Möte(årsmöte) Ringsjöbygdens fågelskådare 20211123

Lars-Olof Nilsson, ordförande i föreningen, hälsade 36 personer (varav 17 damer) välkomna till bildvisning efter föreningens senarelagda årsmöte 2021.

Sven-Åke Ahlström var först ut med att visa bilder på fåglar tagna på olika ställe i Sverige. Sven-Åke hade tillbringat en del tid i gömslen och då fått möjlighet att ta bilder på nära håll.

Åsa Blücker visade sina fantastiska konstverk på fåglar, som hon lyckats pricka in med kameran. Otroligt så bra det kan bli, men det kräver förstås tålamod och väntan och den förmågan har Åsa.

Lars Lundquist berättade med inlevelse om de fåglar han fotograferat och nämnde samtidigt om deras tidigare och nuvarande förekomst, lite om hur de förflyttar sig etc. Vi fick mycket bra och intressant information av Lars.

Efter dessa visningar var det dags att inmundiga smarrig landgång från Nilssons Gästgiveri i Hörby med dryck därtill och efteråt en kaka till kaffet.

Stärkta av måltiden fortsatte bildvisningen med att Jan-Olof Dahlström visade två olika naturfilmer med ljudinspelning. Mycket annorlunda och trevligt.

Anders Hellrup hade filmat grå flugsnappare som bosatt sig och lagt ägg i en upp och nervänd kvast som stod längs en husvägg. Anders hade följt äggkläckning och matning av ungarna tills de lämnat boet. Åhörarna blev imponerade och rörda av Anders framförande.

Per Uno Nilsson hade också lite bilder till visning, som han fotograferat ”hemmavid” dvs. Gäddängen, Vombs ängar och i egna trädgården.

Auditoriet visade sin uppskattning med rungande applåder efter att fått se alla dessa bilder. Lars-Olof tackade för presentationerna samt auditoriet för att alla kommit och informerade om att föreningen planerar någon typ av innemöte under början av år 2022.

 

 

Vid pennan: Ann-Margret Svärd Nilsson