Invigning Gjuseboet!

Nu är det fina Gjuseboet vid Gäddängen invigt!

Lördag den 12 april invigde Gjusarna det superfina Gjuseboet vid Gäddängens östra sida, tillika Ringsjöns östra sida.

Alla skådare och framförallt vi själva har fått ett gömsle som kommer att ge oss många fina upplevelser.

Det är Stiftelsen Skånska Landskap som gjort detta Gjuseboet möjligt. Ett varmt TACK!

DSCN6511
Fiskgjuse från Gäddängen, foto Håkan 

Till denna stora händelse hade föreningen bjudit in 4pers, Anders Rosell från stiftelsen Skånska Landskap, Anders Pålsson som var den som knöt kontakten med Ringsjöbygdens Fågelskådare och Olle Schönström med fru Ingrid som stått för byggnation av både väg och gömsle. 42 medlemmar hade också valt att närvara vilket uppskattades mycket från oss i styrelsen..

Solen sken från en klarblå himmel och fåglarna sjöng i en härlig kör. Tror det var gransångaren som gjorde allt för att överrösta sina vänner bofinken, gulsparven, talgoxen och blåmesen. Rödhaken sjöng också för full hals. Stararna satt och gnisslade högst upp i en av ekarna.

Medlemmar och gäster började samlas redan vid 10.30-tiden. Folk strosade omkring och njöt av det fina vädret. Några hade tuber med sig och passade på att skåda fram tills det var dags. Till vår glädje fick alla se vår logga komma flygandes över Gäddängen precis när vi samlades för invigning. Känns som om den ville ge oss sitt godkännande.

007
Fiskgjuse, foto Ewert

DSCN6517
Nästan alla var där!, foto Leif

Strax efter kl 11.00 klättrade ordföranden upp på en sten och höll ett litet invigningstal. En angelägen sak att berätta var namnet på detta gömsle. Efter omröstning bland medlemmarna kunde nu avslöjas att Gjuseboet är det namn som vann. Så från nu säger alla Gjuseboet och inte Gömslet, eller hur?

inv2
Ordföranden höll ett kort invigningstal, foto Gunder

Lars-Olof var den som kom med namnförslaget Gjuseboet. För detta fick han god påsköl som tack.

DSCN6549
Lars-Olof o Margareta, foto Leif

Ordföranden hade tagit Ewert till hjälp för att lösa upp det blågula bandet som var uppsatt vid ingången. Skall det vara invigning så skall det. Med en fanfar från Lars-Olof, som även spelade Idas sommarvisa, och applåder från åskådarna tog vi oss an nöjet. Det kändes väldigt rätt att be Ewert om hjälp, den skådare som tillsammans med sin fru Ingegerd är den som skådar allra mest vid Gäddängen. Saknar vi någon rapport eller uppgift från Gäddängen är det bara att fråga Ewert. För att inte tala om allt han kan om fåglar.

Det kommer att komma upp massor med bilder och statistik i Gjuseboet på allt vad vi sett vid denna lokal.

DSCN6532
Nu drar vi strax, foto Leif

inv
Så var Gjuseboet invigt, foto Leif

DSCN6531
Åskådare, foto Leif

DSCN6535
Ewert fick en kram som tack för hjälpen och Lars-Olof spelar Idas sommarvisa, foto Leif

Efter att banden var upplösta bjöds det på lite gott att dricka med tilltugg inne i Gjuseboet. Kerstin S-M hade rostat jättegoda mandlar som alla gärna tog både en och flera gånger av.

DSCN6546
Behövdes svalka i värmen, foto Leif

DSCN6545
Två herrar som är väldigt nöjda idag, Anders o Olle, foto Leif

När kl hunnit bli 11.45 började vi dra oss mot bilarna som vi parkerat uppe vid kyrkan. Kl 12.00 skulle det serveras en god middag vid Adolfssons rökeri.

Vi fick ”Gös special” vilket var väldigt uppskattat av alla. Att sitta så vid Ringsjöns strand en solig lördag eftermiddag och äta gott och titta på solens speglingar i vattnet är bara helt fantastiskt. Tänk vad vi har fin natur så nära inpå oss.

DSCN6553
Dukat bord 1, foto Leif 

DSCN6551
Dukat bord 2, foto Leif

DSCN6559
Bord 1, foto Leif

DSCN6562
Bord 2, foto Leif

När vi avslutat måltiden med en kopp kaffe visade sig klockan ha hunnit ända till 14. Det var dags att bryta upp och vi var nog flera som tänkte att så trevligt det är att vara fågelskådare i Mellanskåne.

DSCN6581
Den här platsar bra på en fiskerestaurang, foto Margareta

DSCN6584
Men den här………..den skulle hänga i Gjuseboet!, foto Margareta