Fågelskådningens dag 10 maj!

I söndags 10 maj var det åter dags att uppmärksamma Fågelskådningens Dag. Det har varit tradition från start att hålla till ute vid Gäddängen. Nästa år är det nog dags att låta stafettpinnen gå över till Abullahagen i Eslöv.

Vädret var inte skådarvänligt så antalet besökare blev därefter. Det var blåst med kyliga vindar, duggregn och disigt. Några av föreningens medlemmar fanns på plats mellan kl 07.00 och till ca 12.00. Den varmaste platsen var vid grillen och det var mest där vi höll till.

Vi fick trots allt både höra och se näktergal och gök. Flugsnapparna for omkring bland holkarna som de inte kunde bestämma sig för vilken holk de ville bo i.

Vi tog en runda över färisten bort mot den lilla backen för att kunna se bättre över vattnet. Då blev det stor skillnad på fågelsången. Den avtog rejält längre in i Gäddängen. Det var Lennart som flaggade upp för skillnaden och då kom vi fram till att det berodde nog på var holkarna satt. Där vi satte upp 100 förra hösten var det liv i luckan men där det inga holkar fanns var det tyst.

Detta måste innebära att till hösten är det lämpligt att sätta upp 100 nya holkar och placera längre in på Gäddängen. Då blir det livat i holken även där.

DSCN1881
Näktergalen högt upp i trädet.

DSCN1887
Grillen skall tändas.

DSCN1883
Någon har sluppit ur ägget.

DSCN1899
Gräsandsparet smyger i skogen.

DSCN1888
Någon har fått syn på en, ja vadå?

DSCN1892
Samling vid grillen!

DSCN1905
Denna vackra svan ligger precis framför plattformen.

Nu håller vi tummarna för att allt går vägen med ruvningen och att ingen skådare är för närgången.