Ett mysigt 6 års kalas!

Tisdag kvällen den 3 november firade vi föreningens 6 års dag! Vi hade valt att fira ordentligt och det ute vid Ringsjön på Adolfssons fisk, nära Gäddängen. Vi var hela 62 deltagare denna trevliga afton.

Medlemmarna fick själva betala 100kr och resten stod föreningen för. Vi fick serverat oss Gös special som smakade alldeles utmärkt! En god dryck därtill och måltiden var komplett.

Vi hade bett Lasse ”kungsfiskaren” Lundqvist att berätta om sitt år med kungsfiskaren vid Gäddängen. En mycket trevlig underhållning och fina bilder. Lasse berättade att han varit vid Gäddängen sammanlagt 99 ggr under året och än är året inte slut. Det får vi kalla hängiven fågelskådning! Lasse berättade mycket om kungsfiskaren och lite om häckningsplatserna och hur slumpen gjorde att han upptäckte platserna.

Efter Lasses föredrag fick vi kaffe med en smaskig kaka. Som Carina bakat själv! Jättegott Carina!

Samtidigt passade vi på att ha dragning i vårt lotteri. 200 lotter hade gått åt som smör i solsken. Första pris vanns av Roland Ingemansson och priset var en fågel i keramik. Andra pris vanns av Ulf Sivhed och priset var Stora mesboken. Till sist lottade vi ut mängder av solrosfrön som vi fått oss tilldelade. Drygt 30 vinnare kunde gå hem med 5kg:s hinkar med solrosfrön.

Under kvällens gång sålde vi även våra fina almanackor! För 100kr + lott erhöll köparna en alldeles makalöst trevlig almanacka. På lotterna kan man vinna fågeltavlor målade av Lars Fredholm.

Efter kaffe och lotteri började våra medlemmars bildvisning. Vilka duktiga fotografer vi har i vår förening!! Först ut var Åsa Blücker sen kom Ulf Jannesson sen kom Sven-Åke Ahlström sen kom Lasse Lundqvist och till sist Per-Uno Nilsson! Tack för alla fina bilder vi fick se. Det var flera gånger det gick ett sus genom publiken när en ny bild dök upp på filmduken.

13-1
Så här mysigt hade vi det på Adolfssons fisk! Föredragshållaren Lasse står upp. Foto Åsa Blücker.

4-1
Margareta tackar Lasse för fin underhållning! Foto Åsa Blücker.