9-års kalas Ringsjöbygdens fågelskådare Gjuse, 20181113

Det var 37 medlemmar, varav 13 damer, som ordförande Lars-Olof Nilsson hälsade välkomna till födelsedagskalaset.

Lars-Olof informerade om att 2019 års almanacka var till försäljning, 100 kr/st, och där vinsterna består av 3 st. tavlor varav en av Lars Fredholm. Dragningen är den 27 december.

Vidare att det var försäljning av kepsar och tygmärke. Åtta byggsatser till fågelholk kunde köpas för 50 kr/sats. Pengarna går till Barncancerfonden. Samtliga byggsatser såldes snabbt.

 Kvällens höjdpunkt var visning av medlemmarnas bilder, där sju personer bidrog.

Jan-Olof Dahlström visade bilder på både djur och fåglar från Sverige och Finland samt en björnfilm tagen i Finland.

Lars Lundquist visade bilder på fåglar, som han tagit när de poserat på ett fotovänligt sätt bl. a. hemma vid husknuten och vid exkursion i Gäddängen och på Öland.

Åsa Blücher visade sina bilder på fåglar fotograferade i speciella ögonblick.

My Cervin visade bilder tagna ur en ”konstnärs” sätt att se.

Göran Lembrér visade bilder på både djur och fåglar från sina besök i Brasilien, Skottland och Sydafrika. Han hade även fåglar fotograferade i Sverige.

Sven-Åke Ahlström visade många bilder på rovfåglar bl.a. havsörn och avslutade med en fin bild på kungsörn 

Per Uno Nilsson visade bilder på fåglar tagna vid resa på Färöarna och i Tanzania.

Födelsedagskalaset firades med smörgåstårta, som alla lät sig väl smaka av. Medlemmarna passade på att köpa almanacka i pausen.

Kvällen avslutades med att Lars-Olof tackade samtliga bildvisare för bidragen.

Lars-Olof informerade även om att nästa exkursion är planerad till den 8 december. Då blir det en tur i Ringsjöbygden med stopp bl. a. vid  Sjöholmens badplats där en utegrill är placerad. Gladornas nattplatser ska inventeras den 8-9 dec. 2018. Räkningarna bör göras i samband med samling eller inflygning till nattplats, d.v.s. från 15.00 till mörkrets inbrott. Det kommer närmare information om både exkursionen och inventeringen.

Vid pennan

Ann-Margret