10 års kalas för Ringsjöbygdens fågelskådare 20191114

Lars-Olof Nilsson, ordförande i föreningen, hälsade 48 personer (varav 21 damer) välkomna till föreningens 10 års kalas, som firades i Lyby församlingsgård.
Lars-Olof informerade om att det finns tillräckligt med medlemmar som lovat hjälpa till på Skånska Landskaps planerade Vinterdag vid Fulltofta Naturcenter den 30 november. Temat är Vinterfåglar och fågelmatning.
Lars-Olof berättade också att det är inventering av övernattande glador den 7-8 december. Gå ut och räkna där du vet att det samlas glador inför kvällen. Rapportera på artportalen eller maila Kenneth Bengtsson på SkOF. Mer info kommer.

Lars-Olof tipsade att föreningens almanacka var till försäljning till ett pris av 100:- och att det kommer att ske utlottning på numret på almanackan. Pris är tavla av Lars Fredholm och smidesfågel från Leif Persson på Blossehus. Det fanns även möjlighet att köpa glasunderlägg och kepsar.

Lars-Olof meddelade att föreningens trogne och uppskattade medarbetare i styrelsen, Richard Dodsworth, hade somnat in den 28 oktober efter en tids sjukdom. Samtliga hedrade Richards minne med en tyst minut.

Kalaset firades med att äta majskyckling med kantarellsås och rotfrukter från Nillas catering samt kaffe och mördegstårta från Önneköps bageri.

Följande medlemmarna visade bilder före och efter kaffet:
Per Uno Nilsson, Lars-Olof Nilsson, Åsa Blücker, My Cervin, Lasse Lundquist och Sven-Åke Ahlström.
Fåglarna på bilderna representerade en stor artrikedom både vad gäller beståndet i olika delar av Skåne, i övriga Sverige och i Brasilien (Lasse Lundquist). Lasse Lundquist lovade att återkomma på årsmötet med att visa mycket mer från Brasilien.

Lars-Olof tackade alla för en trevlig kväll och såg framemot att få träffas igen på skådning eller medlemsmöte.

Vid pennan: Ann-Margret Svärd Nilsson